Abana'lılar Yaralıgöz'deki zirve yürüyüşünde ter döktüler

AHA KASTAMONU - Yaralıgöz'e dökülen alın teri, zirvenin keyfiyle son buldu

Yaralıgöz’deki zirve yürüyüşüne büyük ilgi

Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinin il merkezine ulaşımının sağlandığı kara yolu güzergahı üzerinde yer alan yaklaşık 2 bin rakımlı Yaralıgöz Dağı’nda gerçekleştirilen zirve yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Abana’yı Tanıtma ve Turizm Derneği ile Gençlik ve Spor Abana İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonu, Abana Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte 150 doğasever Yaralıgöz’ün eşsiz doğasını yaşama fırsatı buldu.

1710 rakımdaki Emürseyit düzlüğünde başlayan ve bir saatlik yürüyüşün ardından 2 binli rakımdaki zirveye ulaşan ekip, zirvede manzaranın tadını çıkararak anı ölümsüzleştirdi.

Yürüyüşün başladığı noktada Türk bayrağı açan yürüyüşçü grubu, İstiklal Marşı’nı okuyarak etkinliği tamamladı.

Etkinliğe katılan Abana Kaymakamı Salih Ağar, yaptığı açıklamada, Yaralıgöz’ün sunduğu manzaraları hayranlıkla izlediklerini belirtti.

Mevsim itibarıyla bölgenin eşsiz güzelliklere ev sahipliği yaptığını anlatan Ağar, “Bizler, bu tarz etkinliklerle hem doğanın güzelliklerinden faydalanmalı hem de bu güzelliklere sahip çıkmalıyız. Ormanlarımız yemyeşil, bölge kendine has özellikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Bizler de zirve yürüyüşü etkinliğiyle bu güzellikleri yaşama fırsatı bulduk. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül de doğa yürüyüşü etkinliklerinin tanıtım açısından önemli bir fırsat olduğunu aktararak, “Bundan sonraki süreçte bu tarz etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.