Çamlıca Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu eTwinning 2021 Projeleriyle özel olduğunu bir kez daha kanıtladı
AHA İSTANBUL - Güngören Çamlıca Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulundaki öğrencilerin eTwinning 2021 projeleri içerikleri ve anlamlarıyla fark yarattı
Güngören Çamlıca Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu, okul müdürü Zühal Yenici ve öğretmenleri eTwinning 2021 projeleriyle öğrencilerinin kabiliyetlerini duygulara yansıttılar. Özel gereksinimli öğrencilerini sosyalleştirmek ve çeşitli okul, şehir, ülkelerdeki akranlarıyla buluşturup farkındalık oluşturmak gibi nedenlerle projeleri yürütmektedirler. Yapılan projelerde ;
CORONA OLSADA KURALLARLA SAĞLIKLI KALIYORUM
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü sonrası hayatımıza giren Pandemi kavramıyla birlikte günlük alışkanlıklarımızda önemli değişiklikler oldu. Bu zorlukların üstesinden hep birlikte gelebilmek için yola çıktığımız bu projede başlıca amacımız gerçekleştireceğimiz uygulamalarla 5-15 yaş grubundaki özel çocukların virüsten korunabilmeleri için gereken maske, mesafe, hijyen kurallarını alışkanlık haline getirmelerini, temizlik kurallarını yerine getirmede bağımsızlaşmalarını sağlamak.
KÂĞITLARI AYRIŞTIRALIM DÖNÜŞTÜRÜP DOĞAYA KATKI SAĞLAYALIM
Günümüzde kâğıt atıklar ayrıştırılmadan çöpe atılırken projemiz sayesinde özel gereksinimli öğrencilerimize kâğıt atıkların dönüşüm sürecini uygulamalı olarak bizzat deneyimlemesini, kâğıt israfının önlenmesiyle yeşili doğayı koruduğumuzu, ağaçlarımızı kesilmesinden kurtaracağımızı kavrayacaklardır. Projemiz sayesinde öğrencilerimiz kâğıt ürünlerin geri dönüşüm sürecini ve dönüşüm sonucu elde edilecek malzeme ile yeni ürünler oluşturulabileceğini, uygulayarak öğrenme yolu ile öğrencilerimiz tarafından kâğıdın dönüştürülmesi daha iyi kavranacaktır.
ÇALIŞAN KAZANIR, ELMASI KIZARIR
Projemiz öğrencilerde sorumluluk duygusunu geliştirmek amacıyla başlamıştır. Her hafta öğrencilere verilen sorumluluklar takip edilecek, tamamlanan sorumluluklar için önceden oluşturulan elma tablosundaki elmaların için öğrenciler tarafından boyanacaktır. İşleyiş sürecimiz web2 araçları aktif bir şekilde kullanılarak sürdürülecektir.
BAHAR GELDİ HAYDİ TOPRAKLARI YEŞERTELİM
Projemiz Baharın geldiği şu günlerde Okulumuzun bahçesine ve uzaktan eğitim olan okullarımız için evimizin balkonuna kendi ürettiğimiz tohumları ekerek fidana, fidanlarında besleyip büyüterek ürün verme aşamasına gelmesini sağlamaktır. .Amacımız çocukların bitki bakımı, sulama, toprakla uğraşmalarını bu konuda bilgi sahibi olmalarını doğayı, toprağı ve bitkileri sevmelerini üretmenin mutluluğunu yaşamalarını amaçlıyoruz. Bu proje çocukların en sevdiği ve kendi seçtiği meyve sebzelere öncelik vererek başlıyoruz.
NAKIŞLARDA YAŞAYAN TARİH
Nakışların manevi dünyasını, güzellik, uyum ve manasını araştıracak. Tarih, el sanatları, teknoloji ve tasarım alanlarının harmanlandığı bu projede, öğrencilerimize geçmişten günümüze, nakışların manevi dünyasını, tarihini, güzelliklerini, yaratıcılıklarını, eleştirel düşüncelerini ve bakış açılarını kullanarak yorumlamaları sağlamaktır.
PANDEMİ DÖNEMİ MİNİK ELLER ÇEVRİMİÇİ
Pandemi Dönemi Minik Eller Çevrimiçi projemizle; çocuklarımızın çevrimiçi eğitimle kısıtlanan sosyalleşmelerine farklı bir boyut kazandırarak, onları ortak sanal sınıflarda eğlenceli etkinliklerle buluşturup arkadaş çevrelerini genişletiyoruz. Ortak yapılan derslerle özel eğitim öğrencilerimizin ve misafir olunan sınıf öğrencilerinin farkındalıklarının artması, her iki grubunda eğlenip öğrenerek deneyimler kazanmaları ve rutin aralıklarla yapılacak bu çevrimiçi ders buluşmalarıyla uzakların yakın olmasıdır.