Can Kıraç'ın Torunu Kimdir?

Can Kıraç’ın Torunu Kimdir?
Can Ata Kıraç Ankara Etimesgut ilçesinde 1927 yılında dünyaya gelmiştir. Babası Ali Numan Kıraç Atatürk Orman Çiftliğinde görevli olan bir ziraat mühendisi olarak Atatürk’e yakın bir kimlik şeklinde ön plana çıkmıştır. Toprakla uğraşan Kıraç ailesi bu soyadı Atatürk’ten almıştır. Toplumumuz için bunun bir kıvanç kaynağı olduğu açıktır. Can Ata Kıraç’ın Can ismini yine Atatürk koymuştur. Babasının işi nedeni ile Can Ata Kıraç 10 yıl boyunca Eskişehir’de yaşamış ve çocukluğunun büyük bir bölümü burada geçmiştir. Bu süreçte toprağa ve baba mesleğine olan ilgisi artmıştır.
Can Ata Kıraç oldukça saygın kabul edilebilecek bir eğitim hayatına sahip olmuştur. 1946 yılında Galatasaray lisesini bitirmiş ve 1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştur. Eğitim hayatını başarı ile tamamlamış olan toplumun öne çıkmış insanı, sonrasında Koç şirketler grubunda çalışma hayatına atılmıştır. Otomobil şubesinde çalışmaları ve Bernar Nahum yanında aldığı çıraklık eğitiminin ünlü insana iş hayatı boyunca çok önemli katkıları olmuştur.
Spor ve felsefe Can Ata Kıraç’ın hayatında önemli bir yere sahip olmuştur. Lisanslı basketbol oynamış olan ünlü iş insanı, yeri gelmiş kitaplar yazmış, yeri gelmiş kitapların öznesi olmuştur. Sosyal sorumluluktan asla kaçmayan iş insanı pek çok örgüt ve dernek çalışmalarına katılmıştır. 1957 yılında Koç grubunun ortak olduğu Egemak firması ünlü iş insanının çalışma durağı olmuştur. Bu süre zarfında İzmir’de ikamet eden Can Ata Kıraç 1 yıl müdür yardımcılığı görevi yapmış ve çok hızlı gelişim gösterip kalan 10 yılda genel müdürlük görevi yapmıştır.
1950 yılından 1991 yılına kadar aktif çalışma hayatı bulunan Can Ata Kıraç, bu süreçte Koç grubuna bağlı pek çok şirkette çalışmış ve farklı görevleri yerine getirmiştir. 1949-1950 yılları arasında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Başkanlığı yapmış olan iş insanı katılmış olduğu sosyal projelerde önemli başarılar elde etmiştir. 41 yıl boyunca çok aktif ve yoğun çalışan Can Ata Kıraç 1991 yılında aktif çalışma sürecini tamamlamıştır. Bu süreçte pek çok çevreden gelen siyaset dünyasına katılma tavsiyelerini ise dikkate almamıştır.
Can Ata Kıraç 1954 yılında İnci Atav ile evlenmiş bu evlilik 2019 yılına kadar sürmüştür. Can Ata Kıraç’ın 65 yıllık evliliği eşinin vefatı ile sona ermiştir. Babası Ali Numan Kıraç olan iş insanının kardeşi İnan Kıraç’tır. Kızı Aslı Kıraç ve oğlu Ali Numan Kıraçtır. Can Kıraç torunu ise Yasemin ve Can Ata Kıraç olarak karşımıza çıkmaktadır. Felsefe, spor, ticaret ve iş dünyası deneyimlerine sahip olan ünlü iş insanı toplumda iz bırakan karakterlerden biri olarak karşımıza gelmiştir. Hayatı boyunca çalışmış ve başarılı olmuş olan iş insanı Atatürk ilkelerine bağlı kalmış ve yaşantısı ile bunu net biçimde göstermiştir.