Güngören Bilim Merkezi Bakan Mustafa Varank'ın katılımıyla açıldı

AHA İSTANBUL - Güngören Belediye Başkanlığının özel projelerinden olan Güngören Bilim Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ programı kapsamında, Güngören Belediyesi yatırım üzerine yatırım yapıyor. Bu yatırımlardan biri olan Bilim Güngören, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla kapılarını açtı.
 Açılış programına ev sahipliğini Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir yaparken özel güne Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük, Ak Parti İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, Güngören Belediye başkan yardımcıları Tahir Ergül, Abdulkadir Altınhan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şenel Savcı, Gençlik Kolları Başkanı Murat Karaca,  Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk, mahalle muhtarları ve ismini sayamadığımız çok sayıda  davetli özel açılışta yerlerini aldılar. Açılış sonrası Bakan Mustafa Varank katılan öğrencileri hediye yağmuruna tuttu. Özel açılış sonrası günün anısına Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Bakan Mustafa Varank'a hediye takdim etti.

Güngören Bilim Merkezi Planetaryum, Deneyap Sınıfı, Bilim Atölyeleri ve Video Stüdyosu’ndan oluşan Bilim Güngören, Türkiye Yüzyılı’nın beyin takımlarını bugünden yetiştirmeyi amaçlıyor. 
PLANETARYUM İLE UZAYA YOLCULUK BAŞLIYOR
Güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı Planetaryum ve Uzay Gözlem Salonu öğrencilerin ufkunu yarınlara taşıyacak. Hafta sonu ise vatandaşa da hizmet verecek olan Bilim Güngören, ‘Yarının Dünyası’na bugünden pencere açıyor.  
GÜNGÖREN GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARINI ARIYOR
Bilim Güngören, Deneyap atölyeleriyle keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerin keşfedilmesine aracılık edecek. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim alan gençler, geleceğin teknoloji yıldızları arasında yer alabilecek. Yetenekli olan veya yeteneğinin farkında olmayan gençlerin keşfedilmesine imkan sağlayacak olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri arasında, matematik, teknoloji, havacılık ve uzay, tasarım ve doğa bilimleri ve astronomi bulunuyor.
 Güngören Bilim Merkezi Güngören köy içinde Merkez Mahallesi Kemaliye Sokak no 26'da (Eski Kültür Merkezi, Eski Nikah Salonu)