Halil Koçoğlu Öğretmenlere seslendi, " KORKMA " dedi

AHA İSTANBUL - Türk EğitimSen 5 nolu şube başkanı Halil Koçoğlu Son günlerde öğretmenler üzerindeki yaşatılan polemiğe son noktayı koydu

Bazı sendikaların öğretmenler üzerinde oynadıkları oyuns DUR demek için öğretmenlere çağrıda bulunan Türk EğitimSen 5 nolu Şube başkanı Halil Koçoğlu yayınladığı mesajla öğretmenlere sahip çıktı. Başkan Halil Koçoğlu yayınladığı mesajda birlik beraberlik vurgusunu dile getirirken " Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanlığına bağlı ilçe Başkanlarımız ve yöneticilerimizle bir araya geldik.
Olağan aylık toplantımızı Güçlü Gelenekten Umutlu Geleceğe yürüdüğümüz dayanışma içinde olmanın verdiği güçle, çalışma hayatındaki sorunların ve ülke meselerimizin çözümüne katkı sağlamak maksadıyla yapılan çalışmaları değerlendirdik. 
Görüyoruz ki:
İlçe yöneticilerimizden okul temsilcilerimize kadar hepimiz birlik ve beraberlik içinde samimiyetle bir aile olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 
       Özellikle birkaç aydan beri ortaya somut hiçbir şey koyamayan sendikamsı, irili ufaklı yapılar tarafından önce eylem ertelemesini şimdilerde ise iş bırakmaya evrilen söylemlerinde, en üstten en altaki yöneticilerinin kullandıkları dil, Sendikamıza ve özellikle Genel Başkanımız Sn. Talip Geylan’ın şahsına ağır hakaret ve ithamlar içermektedir. 
 Daha düne kadar sınavı ne kadar bilimsel❗️ olduğunu ve ille sınav yapılması gerektiğini iddia edip savunanlar bugünlerde görüyoruz ki, sınavı boykot edip iş bırakacaklarmış❗️
Yazık ‼️Yazık‼️, Çok Yazık‼️

ÖMK’nin başından beri süreci sulandırmaktan öteye gitmeyen, kendilerine sendikal ve siyasi alan açmaya çalışanların bu tavır ve davranışlarını, Bir milyonluk eğitim ordusu olan siz kıymetli öğretmenlerimiz tarafından ibretle izlenmektedir.
Oysa ki, Türk Eğitim-Sen, ÖMK’nin çıkarılacağının kamuoyuna ifşa edildiği 23 Ekim 2018’den, teklifin TBMM’ye sunulduğu 31 Aralık 2021 tarihine kadar ve son olarak TBMM’de yasalaştığı 3 Şubat 2022 tarihinden sonra bile meslek kanunu ile ilgili gerçek bir sendikanın yapması gereken ne varsa ortaya koymuş ve koymaya da hala devam etmektedir. 
Fakat haklı olarak Türk Eğitim Sen’i güven ve umut kapısı gören siz değerli öğretmenlerimizin alandaki haklı ve samimi sitemlerinin, bu sinsi ve çıkarcı manipülasyoncular tarafından ÖMK sürecinin nerelere getirildiğini sizler ve bizler çok iyi bilmekteyiz. Çünkü asıl sorun, bizler 9 Bin TL. Ücret alan ve ekonomik sorunlarımız olan bir meslek grubuyuz.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen mücadelemiz samimi bir gayretle devam etmektedir. Başta Genel Başkanımız çözüm İçin gerekli kişi, makam ve kurumlar nezdinde girişimlerini sürdürmekte, zaman zaman bizleri bilgilendirmektedir.

Türk Eğitim Sen’in yıllardır Türkiye’de yeşertmeğe çalıştığı “SENDİKA” kavramının içini tavır davranış ve söylemleri ile boşaltmaya, “mal bulmuş mağribi” gibi adeta sağa sola saldırmaya çalışanları da öğretmenlerimiz unutmayacaktır.
Bir milyon öğretmen rahat olsun, Türk Eğitim Sen tüm bu saldırılara karşı yoluna emin adımlarla devam ediyor, 2023 yetki yılımız olacaktır. Sizler için ilgililerle temaslarına aralıksız devam etmektedir. Niyetler Hayr, Akıbette Hayr olacaktır.
Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.
Bugüne kadar emeğini esirgemeyen, özveriyle çalışan sendikamızın yükünü omuzlayan şube yönetim kurullarımıza, ilçe yönetim kurullarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ederiz.
Her zaman bu sıkıntıların üstesinden birlikte gelmeye gayret sarfederken güzel günlerin geleceğinden de umudumuzu kaybetmeyeceğiz.
İzlemeye devam ediniz ‼️
O yetkili❗️ama etkisiz ve irili ufaklı sendika yöneticilerinin de umudu biz olacağız.
" K O R K M A " Sessiz Kalabalıkların Sesi Olmaya Devam Edeceğiz " dedi.