Hat Kalemi Özellikleri

Hat Kalemi Özellikleri
Hat kalemi genellikle hattat  olarak adlandırılan kişiler aynı zamanda tezhip işi ile uğraşan kişiler tarafından daha fazla tercih edilen ürünlerdir.  Hat kalemleri genellikle belirli bir mürekkebe batırılarak çizim yapılabilmesine ve tek seferde el kaldırılmadan bu çizimlerin gerçekleştirilmesi işleminin rahatlıkla yapılabilmesi açısından kaygan bir zemin üzerinde kullanılmasına olanak tanır.
Bunun yanı sıra hat kalemi çeşitleri genellikle lacivert, kırmızı ve siyah olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı mürekkeplerle birlikte kullanım yapılabilmesi için hat kalemi ve çeşitleri farklı mürekkepler ile doldurulmalıdır. Aynı zamanda batır çıkar sistemi ile birlikte kullanılan hat kalemi, farklı uçlara sahiptir. Bu numaralar farklılık gösterir.
Hat ve Tezhip Ürünleri
İnce ya da kalın kullanım yapılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Hat kalemi modelleri ahşaptır. Bu nedenle uç kısımlarında farklı kesim aletleri ile birlikte şekillendirme yapmak mümkün olur. Bazı modelleri metal olarak da üretilir. Fakat orijinal olan modeller ahşap ürünlerden üretilmektedir. Satın almak istediğiniz tüm hat kalemi modellerine ve çeşitlerine https://www.hobi24.com/hat-kalemleri internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz