Başsavcı Hüseyin Gümüş, HSK Genel Sekreteri Atilla Öztürk'e "Sizi çalışkan, dürüst, adil, tarafsız yönetiminizle hatırlayacağız "

AHA İSTANBUL - Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğine atanan eski Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Öztürk için Bakırköy Adalet Sarayı'nda mesai arkadaşları veda töreni düzenledi.

HSK Hakim ve Savcılar  Kurulu Genel Sekreterliği görevine atanan Bakırköy Adalet Komisyon Başkanı Atilla Öztürk için Bakırköy Adalet Sarayı'nda veda töreni düzenlendi, yeni görevine uğurlandı.  HSK Genel Sekreteri Atilla Öztürk'ü yeni görevine uğurlama törenine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Adalet Komisyonu Üyesi Cem KARACA, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çiğdem, Başsavcı vekilleri,  Adli Tıp Başkanı Hızır ASLIYÜKSEK, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı. Düzenlenen  törende duygulu anlar yaşanırken Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş düzenlenen törende  yaptığı konuşmada "Her veda biraz zamansızdır ve her uğurlamada biraz hüzün vardır. Sayın Başkanım Adliyemizden ve aramızdan ayrıldığınız için üzgünüz.  Ama her veda yeni bir başlangıçtır. Bizler evet hüzünlüyüz, ama aynı zamanda seviniyor ve gurur duyuyoruz. Çünkü sizi tüm yargı camiasına hizmet etme imkanı olan daha yüksek bir görev ve makama uğurluyoruz.   Adliyemizde gösterdiğiniz gayret ve başarınızın bundan sonra  HSK genel sekreteri olarak  devam etmesini  temenni ediyoruz"dedi.

Başsavcı Hüseyin Gümüş Konuşmasının devamında Divan şairi Baki'nin sözünü hatırlatarak konuşmasının devamında " Bir Atasözü gibi Hepimizin bildiği  bir şiir vardır, divan şairi Baki  şöyle der. Bu şiirde; Âvâzeyi bu âleme Davud gibi sal / Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş"  Görevler ünvanlar makamlar gelip geçicidir, zamanla biter, sona erer. Asıl önemli olan, kalıcı  olan bu kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Bu da yapılan hizmetlerle, bırakılan eserlerle mümkündür. Adliyemizdeki görev süreniz boyunca sizi çalışkanlığınız dürüstlüğünüz adil ve tarafsız yönetim anlayışınız ile hatırlayacağız. Hak ve adaletin tesisi için yargı hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde gösterdiğiniz çabalarınız ve gayretleriniz ile hatırlayacağız.  Tüm yargı mensubu Meslektaşlarım ve her kademedeki personelimiz adına size üstlenmiş olduğunuz Yeni göreviniz de başarılarınızın artarak devam etmesini dileriyorum" diyerek sözlerine son verdi. Düzenlenen törende konuşma yapan HSK Genel Sekreteri Atilla Öztürk'te Bakırköy adliyesinde 5. yılını doldurduğunu her vedanın zor olduğunu ama bazen gitmek gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının devamında Genel Sekreter Atilla Öztürk  5 yıllık görev sürecinde herkesi dinleyip çözüm üretmeye çalıştığını, en huzurlu çalıştığı adliye olduğunuda sözlerine ekledi.  Sözlerinin sonunda katılımcılardan helallik istedi, kelimeler boğazına düğümlendi, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Hüzünlü anların yaşandığı veda uğurlama töreninde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş tarafından HSK Genel Sekreteri Atilla Öztürk'e günün anısına plaket ve çicek taktım etti. Program sonunda HSK Genel Sekreteri Atilla Öztürk tüm mesai arkadaşlarıyla tokalaşarak veda etti.