Hüseyin MEMİŞ " Birlik beraberlikte MASTÖB iyi bir örnektir"

Malatya Pütürge Örmeli (Şiro Zarato) Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı ve Geçmiş Dönem MASTÖB Genel Sekreter’i Hüseyin Memiş Malatya sivil toplum örgütler birliğinin kıymetini bir kez daha dile getirmek adına yazılı açıklamada bulundu. 22-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak Aslantepe'den Yeditepeye Yenikapı Malatya günlerine herkesi bir kez daha davet etti.
Başkan Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada " Bilindiği gibi birlik ve beraberlik derken, 90’lı yıllarda başlamış istişareler sonucu liyakate haiz kişilerce kurulmuş olan MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Merkezi çok iyi bir örnek.
Geniş ve emsalsiz tüzüğe sahip Malatya’mızın her bireyini kucaklayan (Kurum, Kuruluş, Konfederasyon, Federasyon, Vakıf, Dernek, Özel Ve Tüzel kişilerin) katılabildiği bir birlik.
Emeği geçen başta Merhum Bakanımız Sn. Ahmet KARAASLAN ve o gün şahsımında yer aldığı tüm emek veren bireylere ayrı ayrı minnet borçluyuz.
Bu vesileyle önümüzdeki günlerde İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan Malatya’mız günlerinde kurum, kuruluşların ve toplumsal düşünen her bireyin birliğimiz için katılım sağlayacağına inancım tamdır.
Ayrıca tüm ilçelerimizin, Eğitim Vakıflarını da önemsemesinin kaçınılmaz bir husus olduğunu saygıyla belirtirken Kadim Malatya’mızın günlerinin şimdiden hayırlara vesile olmasını içtenlikle diliyorum." dedi.