İşkur kapıyı araladı, hayat ve kariyer kalitenizi test etmeden işe girmeyin

AHA İSTANBUL - İş başvurusu yapacaklar sevdikleri mesleği yapmalarını istiyorlarsa bu testi muhakkak yapmaları gerekiyor.

MESİMDER Meslek okullar Dernek Başkanlığı  Bahçelievler İşkur Müdürlüğüne özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Mesimder Meslek Okulları Derneği Başkanı Mustafa Akbaba ve beraberindeki heyet Bahçelievler İşkur Müdürü Asım Avlanmaz tarafından ağırlandı. İşkur ile Mesimder'in ortak paydadaki çalışmalar gündeme alındı. Ziyaretin devamında İşkur İş ve Meslek Danışmanı K. Müh. Şaziye Demir tarafından heyete Mesleki Yönetim Test Bataryası hakkında özel sunum gerçekleştirdi. İş başvurusu yapacakların muhakkak İşkur web  sitesi üzerinden açık olan ankete katılarak  işinde başarı elde etmek istiyorlarsa, kişilik analizi yapması gerekliliği ziyarete damgasını vurdu. Mesleki Yönetim Test Bataryası hakkında bilgi veren  İş ve Meslek Danışmanı K. Müh. Şaziye Demir teste girecekleri için ilk etabın 25 sorudan oluştuğunu, ikinci etabında ise 125 soru cevap kısmının bulunduğunu, test sonunda çıkacak verinin bilimsel geçerliliği olduğunu aktardı. İşverene kendini pazarlamada kilit anahtar olacağını dile getiren İş ve Meslek Danışmanı K. Müh. Şaziye Demir meraklıların evvela İşkur sitesinde kişi üyeliği yapması, daha sonrada  Mesleki Yönetim Test Bataryası linkinden ankete katılması gerektiğini, yapılan anket sonucunda kişinin hangi işe eğilimli olduğunu, kişi kalitesini analiz ettiğini, işverene kendini pazarlamada kilit anahtar olacağını sözlerine ekledi. Özel ziyarette Meslek Okulları Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet İsimbay, proje koordinatörü Çiğdem Akçil'de hazır bulundu.
Anketi tamamlayanların saziye.demir@iskur.gov.tr ve nurcan.salman@iskur.gov.tr mailinden   bildirdiklerinde test sonuçları yorumlanarak taraflara iletilecek.