İstanbul'da Düğün Fotoğrafı Çekimi İçin Tavsiyeler

Evlendiğiniz günden size hatıra kalacak olan düğün fotoğraflarınızın kusursuz şekilde çıkması için en iyi fotoğrafçılar ile çalışmanızda fayda var.

Evlendiğiniz günden size hatıra kalacak olan düğün fotoğraflarınızın kusursuz şekilde çıkması için en iyi fotoğrafçılar ile çalışmanızda fayda var. İstanbul’da bu konuda seçenekleriniz oldukça fazla. Şehirdeki düğün için çekim yapan tüm fotoğraf ekiplerini Düğün.com https://dugun.com üzerinde bulabilirsiniz. Size en uygun firmayı bulabilmek için filtreleme alanından yararlanabilirsiniz.
Düğün fotoğrafı çektirmeden önce size birkaç tavsiyede bulunmak istiyoruz. Öncelikle bilmelisiniz ki düğün boyunca yapılan çekimlerin yanı sıra farklı konseptlerde düğün çekimleri de bulunuyor. Bu çekimler genellikle stüdyoda ya da dış mekanlarda yapılıyor.
Son yıllarda Kore tarzı sade gelin-damat fotoğraflarının popüler hale gelmesiyle stüdyo çekimlerine ilgi de arttı. Bu çekim alanının dış çekimlere göre daha risksiz olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü stüdyolarda ışık ya da hava şartları sizi etkilemez. Ancak dış çekimlerde bu gibi durumları göz önünde bulundurmanız gerekebilir.
Eğer dış çekim yaptırmayı düşünüyorsanız gün içerisinde ışığın en iyi olduğu sabahın ilk saatlerinde ya da gün batımında çektirmenizi öneririz. Bu vakitlerde gökyüzü pembe-turuncu gibi bir renk alıp fotoğraflara sıcaklık katacaktır. Tabii en etkileyici anı yakalamak için beklemeniz gerekebilir.
Düğün fotoğraflarınızı çektireceğiniz gün hava durumu aracını kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimali varsa hazırlıklarınızı ona göre yapabilir ya da çekiminizi erteleyebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz bu durumu avantaja çevirmeyi de düşünmeniz yönünde.
Eğer fotoğrafçınızla dış çekim için anlaştığınız tarihte yağmur yağma olasılığı varsa kendinizi üzmenize gerek yok. Usta fotoğrafçılar ile birlikte yağmurda romantik kareler elde edebilirsiniz. Örneğin; İstanbul sokaklarında yağmurda şemsiye altında hoş pozlar verebilirsiniz. Bunun için yanınızda renkli şemsiyeler, yağmur çizmeleri gibi aksesuarları da hazır bulundurabilirsiniz. Düğün ya da nişan dış çekim fotoğraflarınızı çektirirken bu etkenleri göz önünde bulundurarak çok güzel kareler elde edebilirsiniz.
İstanbul’da Düğün Fotoğrafçılarına Sormanız Gerekenler
İstanbul’daki düğün fotoğrafçılarıyla görüşürken daha önce nerede çekim yaptıklarını öğrenmenizde fayda var. Sizin istediğiniz bölgelere gidip oralarda da çekim yapabiliyorlar mı? Yoksa standart mekanları mı tercih ediyorlar? Hatta dış mekan çekimi yapıyorlar mı yoksa stüdyo ya da plato gibi alanlarda mı tecrübeliler? Bu soruların yanıtları, firmanın deneyimine ilişkin fikrinizin oluşmasını sağlayacağından, çekim günü sürprizlerle karşılaşma riskinizi düşürecektir.
Çalışacağınız firmaların kullandığı ekipman gibi detaylar da önemli. Kaç kamerayla çekim yapılacağını, drone çekimi gibi alternatifler sunup sunmadıklarını da öğrenmenizde fayda var. Bazı firmalar drone ile çekim yaptıklarında ekstra ücret talep edebiliyor. Bu konuları baştan netleştirerek, görüştüğünüz firmalar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.
Deklanşöre tek kişi basıyor olabilir ama kaliteli bir çekim için profesyonel bir ekibin de faydası olur. Birden çok kameraman, fotoğrafçı ya da çekimi yapan bir kişiyi asiste eden 1-2 kişinin de çekimler sırasında hazır bulunması işleri kolaylaştıracaktır. Bu sayede daha fazla an ve açı yakalanır, çekimler daha hızlı ilerler.
Fotoğraf çekimlerinde önemli yeri olan bir diğer konu da aksesuar kullanımı! Mutlaka şemsiyelerle, bisikletlerle çekilen düğün fotoğraflarına denk gelmişsinizdir. Bu çekimler ilginizi çekiyorsa görüştüğünüz fotoğrafçıya da bu tarz aksesuarlar kullanıp kullanmadıklarını sorabilirsiniz. Hatta bazı ekipler, çiftlere özel yolculuk gibi konseptler oluşturup, onları da uygulayabiliyor.
Firmaların daha önce gerçekleştirdiği çekimleri en temel referanslarıdır. Siz de özellikle talep ettiğiniz çekim türünde firmaların daha önceli çalışmalarını, portfolyolarını isteyebilirsiniz. Böylece firmayla çalışmanız halinde ortaya nasıl kareler çıkacağını da görmüş olursunuz. Şehirdeki ekiplerin daha önceki çalışmalarını firma sayfalarından da inceleyebilirsiniz.
Teslim konusunu da baştan netleştirmenizde fayda var. Bazı fotoğrafçılar o gün kaç tane fotoğraf çekildiyse -ki bu bazen iki bin tane dahi olabiliyor- hepsini teslim ediyor. Bazıları ise kendi belirledikleri bir sayıda fotoğrafı çiftlere veriyor. Düğün sonrası karmaşa yaşanmaması için teslim alınacak fotoğraf sayısını da baştan öğrenmelisiniz.
Bazı firmalar çekimleri DVD ya da USB ile dijital formatta, bazıları ise tab edilmiş kopyaları çiftlere teslim edebiliyor. Bazıları ise belirli sayıda basılı, geri kalanını dijital halde sunuyor. Firmanın teslim şeklini öncelikle konuşmak, hem ödemede hem de teslimde bir karışıklık yaşanmasının önüne geçecektir. Tabii düğünden ne kadar sonra çekimlerin teslim edileceği de mutlaka konuşulmalı.
İstanbul’da sizin için en uygun ekibi seçerken işinizi kolaylaştıracak detayları paylaştık. İstanbul düğün fotoğrafçılarını https://dugun.com/dugun-fotografcilari/istanbul seçtiğiniz özelliklere göre filtreleyerek incelemeniz de kolayca seçim yapabilmenizi sağlayacaktır. İlginizi çeken firmalarla iletişime geçerek fiyat teklifi almayı da unutmayın!