Kamile Çaba Milletvekili Aday Adayı oldu

AHA İSTANBUL - 28 dönem milletvekili adaylığı için Kamile Çaba'da uzun yıllar görev aldığı Ak Parti'den İstanbul 3. Bölge aday adaylık müracaatını yaptı.

Ak parti Güngören Gençlik Kollarında 2004 yılında siyasete başlayan, 2021 yılından itibaren Ak Parti Avcılar Kadın Kolları Başkanlığında  yürütme , yönetimde ve İnsan Hakları Başkanı olarakta  görev yapmış olan  Kamile Çaba İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için resmi müracaatını yaptı. Almış olduğu eğitimlerle 10 parmağında 10 marifet olan Milletvekili Aday Adayı Kamile Çaba bilgi ve teşkilat tecrübesi yüksek olan bir isim olurken, uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığını yaptığı kendi işletmesinde Ticaretle uğraştı.

 

Milletvekil Aday Adayı Kamile Çaba Kimdir?

Baba tarafından Diyarbakır’lı , Anne tarafından Bosna Hersek’li olup Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ceyhan’da tamamladı. %25 engelli olmasına rağmen birbirinden farklı alanlarda yükseköğrenim yaşamına devam etti. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi’ne bağlı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programından ve 2020 yılında Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 2020 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrrahtpaşa-Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nden Muhasebe ve Finans öğretmenliği alanında pedagojik formasyon belgesini aldı. İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğretmenliği programından 2023 yılı Haziran ayında mezun olacaktır.

Sertifikalar

04/06/2009 tarihinde Mersin / Akdeniz /Mersin Halk Eğitimi Merkezi Bilgisayarlı Muhasebe programı,28/06/2009 tarihinde Mersin / Akdeniz /Mersin Halk Eğitimi Merkezi Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) programı,17.04.2012 tarihinde İşgücü Eğitim Kursları adlı kurumdan Girişimcilik Eğitim Programı–İşletmeci eğitimi,Ayrıca Halk Eğitimi Merkezi’nde Özel Eğitim Kursu’na devam etmektedir.

 

İş Deneyimi

Mersin ve İstanbul  içerisinde Tuncay Azaphan Anadolu İletişim Meslek Lisesi, kendi kurduğu e-ticaret sitesi ve aile şirketi Say Kozmetik Ltd. Şti. Sabancı 50.Yıl Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bazı merkezlerde çalışmıştır.

Siyasi Çalışmaları

2004 yılından itibaren başlayarak Ak Parti İstanbul Güngören Gençlik Kolları’nda uzun yıllar görev yaptı.

2020 yılından itibaren Ak Parti İstanbul Avcılar Kadın Kolları Yürütme ve Yönetim’de görev yapmıştır.