Malalatyalılar Atatürk Havalimanı etkinlik alanında birlik beraberliklerini haykırdılar

AHA İSTANBUL - Malatya dernekler Federasyonu'nun organizasyonunda gerçekleşen 4 Malatya günleri Atatürk Havalimanı etkinlik alanında başladı.

Malatya valiliği koordinasyonunda, Madef Malatya dernekler Federasyonu genel başkanlığının organizasyonunda 11-14 Ocak tarihleri arasında Atatür Havaalanı Etkinlik alanında Malatyalılar 4. defa dayanışma gününde bir kez daha buluştular. bugün yapılan açılış programının sunumunu Radyo Tv. Program yapımcısı Ali Biricik yaparken ev sahipliğini Madef Genel Başkanı Yılmaz Durmuş ve yönetim kurulu yaptı. Etkinlik alanında yapılan açılış kurdelesini İstanbul Milletvekilleri TBMM idari amiri Hasan Turan, Halis dalkılıç, İstanbul valisi Davut Gül, Malatya valisi Ersin Yazıcı, Yenimalatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek, Güngören belediye başkan yardımcısı Abdulkadir Altınhan, Güngören Ak parti ilçe başkanı devran Yalçınkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Arapgir belediye başkanı Haluk Cömertoğlu, Darende belediye başkanı İsa Doğan, Doğanyol Belediye başkanı Hakan Bay, Miad Malatya İş adamları dernek başkanı Yunus Akdaş, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü,Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya Ticaret odası meclis başkanı Hakan Er, Pütürge dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, Mhp İstanbul il başkan yardımcısı Cebrail Birsen, Darende belediyesi önceki dönem başkanı Dr. Süleyman Eser, Pürütge Belediyesi önceki dönem belediye başkanı Mehmet Polat ile ismini sayamadığımız çok sayıda Ak Parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri özel günde hazır bulundular.

Açılış öncesi selamlama konuşmalarında Madef Genel başkanı Yılmaz Durmuş katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Konuşmasının devamında  6 şubatta yaşanan asrın feleketinde hayatını kaybedenlerle, vatan şehitleri ile Filistinde hayatını kaybeden şehitleri andı, İsraili zulmünden dolayı dınadı.

Malatya iş Adamları dernek başkanı Yunus Aktaş'ta konuşmasında Deprem sonrasında Malatyanın engelli ve yetim öksüz sayısının arttığını dile getirdi. Malatyalıların birlik beraberlik içerisinde olduğunu, Malatyalıların devletinin ve milletinin yandaşlığını yaptığını, Malatyalıların özde değil sözde sevdiğini dile getirdi.

Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek'te konuşmasında Asrın felaketi sonrasında Malatyalılar ayağa kalkarken yeni Malatyasporunda ayağa kalkması için birlik beraberlik çağrısı yaptı. Malatyasporun Malatyalıların markası olduğunu dile getiriken herkesin kulübüne sahip çıkmasını istedi. Kısa bir süre sonrada kulübün hak ettiği yere süper ligde olacağına inandığını aktardı. 

Malatya Ticaret Odası meclis başkanı Hakan Er'de konuşmasında malatya sanayisine katkıda bulunmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Doğanyol Belediye başkanı Hakan Bay'da konuşmasında Güçlü bir devlete sahip olduklarını, güçlü bir lderlerinin olmasından dolayı şanslı olduklarını aktardı. 2020 yılında yaşadıkları deprem sonrasında Doğanyol'un % 90'nının yenilendiğini katılımcılara aktardı.

Darende Belediye Başkanı İsa Doğan'da konuşmasında Malatyalıların geriye değil, ileriye giden olacaklarını, Malatyalıların olduğu yerde huzur ve güvenin olduğunu sözlerine ekledi. 

Arapgir belediye başkanı Haluk Cömertoğlu ise konuşmasında Malatyanın yük olan değil, yük alan şehir olduğunu, Araçları ne olursa olsun amaçları olan bir şehir olmasını diledi.

Turgut Özal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Recep Bentli'de konuşmasında organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti, üniversitenin standına katılımcıları davet etti. 

Sultangazi belediye Başkanı Abdurrahman Dursun'da konuşmasında Bir olduklarını, beraberlikte güçlü olduklarını, kimsenin birlik beraberliklerini bozmaya güçleri yetmiyeceklerini dile getirdi.

TBMM İdari Amiri Milletvekili Hasan Turan'da konuşmasında Filistindeki yaşanan zulmu kınadı. Dayanışma günlerinin çok anlamlı olduğunu, bir olunda hep birlikte olunduğunu yaraları birlikte saracaklarını, ele verilen koşuda Malatyanın en önde koştuğunu sözlerine ekledi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'da konuşmasında Malatya'nın yeniden imarı ile ilgili  yapılan çalışmaları katılımcılara aktarırken müjdelerde verdi. Vali Ersin Yazıcı konuşmasında 5 bin konutun bittiğini,1. 300 köy konutununda ay sonunda hazır olacağını, çok sorunların olduğunuinançlarını kaybetmediklerini aktardı. Malatya merkezde 500 dönüm arazide yerinde dönüşümde 8 bin iş yerinin 6 bin konutun yapılacağını hukuki sorunlar çıkmadığı sürede 1. 5 yıl içerininde merkezin yağa kaldırılacağının müjdesini verdi. Malatyayı terk edenlerede çağrıda bulunan Vali Ersin Yazıcı geri dönmelerini istedi. Herşeyin 6 şubat öncesi olacak şekilde çocuklara yansıltılması için öğretmenlere talimat verdiğini, onların hayal dünyalarına asrın afetinin izlerinin yer almaması için çalışmaların yapılması gerektiğini aktardı. 

İstanbul Valisi Davut Gül'de konuşmasında 6 şubattı anlatırken Küçük Kıyamet gibi olduğunu, Malatyanın en büyük sermayesinin beşeri sermayesi olduğunu, el ele vererek ayağa kaldırılacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Konuşmalar sonunda kesilen kurdele ile start alan Madef'in organizasyonunda 4. Malatya günleri resmen başlamış oldu. Heyet stantları gezerken güne Akçadağ Belediyesinin standı damgasını vurdu. Protokol kazanlarda hazırlanan Akçadağın meşhur sulu pilavını misafirlere ikram ettiler. Malatya Dayanışma günlerinin ilk gününde sanatcılar ve iş adamlarının yanı sıra yöresel ürünlerde yerlerini aldı.

Açılış programı sonunda Madef Genel Başkanı Yılmaz Durmuş teşekkür mesajı yayınladı. Başkan Yılmaz Durmuş yayınladığı mesajda " MADEF olarak düzenlediğimiz Malatya'yı İstanbul'a taşıdığımız 4.Malatya Tanıtım ve Dayanışma Günlerimizin  açılışını bugün yoğun bir katılımla Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanında gerçekleştirdik. 
İstanbul Valimiz Sn. Davut Gül Beyfendiye ,Malatya Valimiz Sn. Ersin Yazıcı Beyfendiye, İstanbul Milletvekili Sn. Hasan Turan'a ,İstanbul Milletvekili Sn. Halis Dalkılıç'a, Sultangazi Belediye Başkanı Sn. Abdurrahman Dursun'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz. " dedi.