Malatya'lılar Yenikapıda Kayısı çekirdeği kadar sert, Kayısı kadar tatlı olduklarını haykırdılar

AHA İSTANBUL - ÖZEL HABER GÖRÜNTÜLÜ HABER - Aslantepe'den Yeditepe'ye Yenikapı Malatya tanıtım günleri muhteşem açılışla start aldı. Yenikapı Malatya'ya Günleri değerleriyle, sazıyla, sözüyle, lezzetiyle start aldı

ÖZEL HABER GÖRÜNTÜLÜ HABER
22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Aslantepe'den Yeditepe'ye Yenikapı Malatya Günleri resmi açılış töreniyle start aldı. Makon ve Mastöb genel başkanlıklarının ortak organize ettiği Yeni Kapı Malatya Günleri açılışın ilk günü kayısı çekirdeği kadar sert başlarken, kayısının lezzetiyle özel günün mutluluğu İstanbul gecelerine kadar devam etti. Programın ev sahipliğini genel başkanlar Adil Gevrek ve Nazife Özdemir yaparken federasyon Başkanları da misafir ağırlama yarışında adeta birbiriyle yarıştılar. Programın sunumunu radyo TV program yapımcıları Ali Biricik ve Serkan Lama yaptı, açılış gününe Malatya'nın tüm değerleri  akın etti.  Eski Gümrük ve Ticaret bakanı Malatya Milletvekili  Bülent Tüfenkçi, Milletvekili Arzu Erdem, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan , Malatya ve İstanbul ilçe belediye başkanları   , Chp Genel Başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel , Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Muharrem Ödemiş, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem,  26. dönem Milletvekili Gülay Yedekci ile Yeni Malatyaspor kulübü başkanı,  siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Malatya sevdalıları bu özel günde yerlerini aldılar.  Program açılışında kısa bir süre yaşanan protokol krizi sağduyu ile sona erdi. Konuşmacılar birlik beraberlik mesajı verirken Yeni Malatyaspor Malatya valisi Hulusi Şahin destek çağrısında bulundu. 
Malatyalıların özel gününde ikramlarla Malatyalıların misafirperverliği bir kez daha katılımcılara hissettirilirken bu özel açılış gününde Malatya Basını adeta İstanbul'a çıkartma yaptı.  Malatyalıların özel gününe şahitlik edip mutluluklarını paylaşanlar arasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Doğu Güneydoğu Çatı Platformu kurucularından İbrahim Biter, Malatyanın değerleri Eski emniyet daire başkanı Hasan Adak, Küçükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Kooparatif başkanı Mustafa Yorulmaz,  Mafed başkanı Kamil Göksu, Malatyalı Pala dayısı ve ismini sayamadığımız çok sayıda misafirler yerlerini aldılar. Malatyanın lezzetlerini esnaflar açtığı stantlarla İstanbul'a taşıdılar. Akçadağ'ın kömbesi,  Armudu, Orman Meyveli ekmeği, Kağıt kebabı, içli köftesi, Bumbarı, Tarihi Malatya kurabiyesiyle yenikapı etkinlik alanı lezzet üssü oldu. 
Akbaba Haber Ajansı geleneksel olarak her yıl yerini alırken  açılan stantta misafirlerini gün boyu ağırladı.