Mesiad tekstil sektörünün liderleriyle Hazır Giyimi masaya yatırdı

AHA İSTANBUL - Merter Sanayici İşadamları Derneği Merter ve bölgesel tekstilini yeniden değerlendirmek için Hazır Giyim istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Merter sanayici İşadamları Derneği hazır giyimi düzenledik istişare toplantısıyla masaya yatırdı. Güngören Ramada Otel'de düzenlenen istişare buluşmasında ev sahipliğini Mesiad başkanı Ekrem Kap yaparken özel güne Tekstil sektörünün liderleri katıldı. Çok özel konuklardan Güngören Ak Parti ilçe başkanı Devran Yalçınkaya, Chp ilçe başkanı Temel Akkoç'unda yer aldığı istişare toplantısında  Programın sunuculuğunu Burçak Hacıoğlu yaparken açılış  konuşmasında Mesiad başkanı Ekrem Kap sorumluluklarıın büyük olduğunu bölgesel sorunların ve sektörel sorunların çözümünün birlik beraberlikten geçtiğini, Mesiad'ın bu konudaki bölgenin tek sektörel sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getirdi. İkinci konuşmacı olarak İhkib Hazır Giyim İhracaatcılar konfeksiyoncular birliği başkanı Mustafa Gültepe'de konuşmasında "Hep birlikte bölgede, Türkiye ile güçlüyüz " derken pandemide %3 lük artışla büyük başarı elde ettiklerini, İhracatta 2020 de rekor kırdıklarını, 2021'de de rekoru egale edeceklerini dile getirdi. Konuşmasında başkan Mustafa Gültepe Otomotiv ihracaat'nın tekstil ihracatı önüne geçtiğininde müjdesini verdi. Tekstil mühendisliğine önem verdiklerini, geleceğe sektörü layıkıyla teslim etmek için çalışmalara önem verdiklerini dile getirdi. " Anadoluyu üretim üstü yapmamız gerekiyor derken, İstanbul üretim merkezi değil Merter dahil çevre ilcelerin moda merkezi yapmamız  gerekiyor. Kadınların sektöre kazandırmakla daha hassas, daha titizlik kazandıracağını" sözlerine ekledi.  İki müjdeyle Dijital Platformu kurduklarını, sanal fuar yapacaklarını, 9-11 Şubat tarihlerinde hazır giyim fuarının yapılacağı duyurdu. Türkiye Giyim sanayiciler derneği başkanı Ramazan Kaya ise konuşmasında Hazır giyimin büyük ivme kazandığını, dijitaldeki ve tedarik zincirindeki değişimin yanı sıra ara eleman istihdamında zorluklar yaşandığını dile getirdi. Tedarik zincirinin dijital dönüşümle aşılacağınıda sözlerine ekledi. Markalaşmanın akşamdan sabaha daha kolay olduğunu dile getirdi.
Program  sonunda İstişare buluşmasının sponsorlarına günün anısına plaketler verildi. Tgrt sunucusu Mehmet Aydın katılımcılara yaptığı sunumla "Hayatım İletişim " diyerek" Herşey iletişimler başlar "  seminerini verdi. 

Haber : Mustafa Akbaba