Murat Kurum müteahhitlere müjdeyle geldi, yapı denetim atamaları bölgesel olacak

AHA İSTANBUL - Yapı Denetim firmalarının projelere, şantiyelere atanmasında büyük sorunlar yaşayan İstanbul müteahhitleri bakan Murat Kurum'dan Müjdeli haberi aldı. İstanbul'da Yapı Denetim bölgelere ayrılacak

İnşaat projesine başlayacak müteahhitler inşaata başlarken atanan Yapı denetimlerin İstanbul genelinden gelmesi şantiyeleri denetlemesi her geçen gün sorun çıkartırken, İstanbul Ticaret odasının ziyaret eden çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum'a bu sorun İstanbul Ticaret Odası meclis üyesi Naci Ay tarafından bizzat iletildi. Kare 4 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı da olan İstanbul Ticaret Odası meclis üyesi Naci Ay yaptığı açıklamada " 

Kıymetli Meslektaşlarım,

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn.Murat KURUM’un da teşrifi ile İTO Mayıs ayı Meclis Toplantımızı icra ettik.

İTO Yön.Kurulu Başkanımız Sn.Şekib AVDAĞİÇ’in kıymetli katkılarıyla 45 Nolu Konut İnşaatı Meclis Üyeleri olarak Sektörümüzün bugünü ve geleceği hakkında önemli hususları istişare ettik.

“Yarısı Bizden” kampanyası ile ilgili çeşitli sunumlar yaptılar, seçim sonrası ivedi bir şekilde organizasyon ve planlamalar yapılacak, İstanbul Ticaret Odası - TOKİ ve Bakanlık işbirliği ile projeler ortak geliştirilecek. 

Ayrıca, sektörümüzün önemli sorunlarından biri olan *”Yapı Denetim Firmalarının havuz sistemi ile atanması”* hususunda da Sn.Bakanımızı detaylı olarak bilgilendirme fırsatımız oldu, bu sistemin problemlere yol açtığını, atamaların bölgelere ayrılmasının sektör temsilcileri için çok faydalı olacağını aktardık." dedi. 

Baßkan Naci Ay açıklamanın  devamında Sn.Cumhurbaşkanımızın liderliğinde #TürkiyeYüzyılı vizyonu ile ülkemiz ve milletimize müreffeh yarınlar"  temennisindede bulundu.