Mustafa Sezgin'in yeni şarkısı " Yüreğine Sor" çıktı, Tüm Dijital Platformlarda

Uzun bir aradan sonra Bersez Sanat Fabrikası etiketiyle piyasaya çıkan  ''Yüreğine Sor'' adlı şarkının sözü müziği ve düzenlemesi de Sanatcı Mustafa Sezgin'e ait.

Mustafa Sezgin'in yeni şarkısı " Yüreğine Sor" çıktı Tüm Dijital Platformlarda

Kendine has tarzı ve yorumu ile müzik camiasının vazgeçilmez bir  yorumcusu olacağını belirten sanatçı arabesk, fantezi, halk müziği, pop ve Kürtçe tarzlarında  hakkını vererek şarkılarını sahnelerde büyük bir orkestra eşliğinde canlı seslendirebilen az sayıdaki şarkıcılardan birisi olduğunu bu durumun da onu diğer şarkıcılardan ayıran en büyük özellik olduğunu söylüyor. Sesinin her tarz şarkı söylemeye uygun olduğunu pandemi sürecinde eve kapanmamız sebebiyle çok fazla müzik çalışma yapma, yeni şarkılar üretme ve kendini geliştirme fırsatı bulduğunu daha çok çalışarak sesini daha iyi kullanabilmeyi öğrendiğini ifade ediyor.

Yeni şarkılarının çok iyi olduğunu yazdığı şarkı sözlerinin anlam ifade ettiğini kaliteli müzik altyapıları ile hazırladığı  şarkılarının  genç kitlelere hitap ettiğini artık onlara yönelik müzik yapacağını söylüyor. Yine çok iddialı söylemleri ile şarkılarının bu sene dillere peleseng olacağını 2024 yılına damga vurarak  büyük bir çıkış yakalayacağını ifade ediyor. Aynı zamanda kendisi gibi müziğe ilgi duyan ama imkanların yetersiz olması sebebiyle yetenekli gençlere de imkan tanıdığını onlarla çalışmanın büyük bir keyif olduğunu ve onlara yönelik projelerini önümüzdeki süreçte duyuracağını ifade etti.  

Hedefinin büyük olduğunu çok güçlü bir müzisyen kadrosu ile iyi bir orkestra kurduğunu bir perküsyon ekibi olduğunu, aynı zamanda Anadolu motifleri ve batı danslarını senkronize etmiş bir dansçı ekibi ile sahne performansını göstermek için heyecanlı olduğunu söylüyor. yaklaşık 50 kişilik çalışma ekibi ile birlikte sahne almaya hazır olduğunu söylüyor.

Uzun bir aradan sonra Bersez Sanat Fabrikası etiketiyle piyasaya çıkan  ‘’Yüreğine Sor’’ adlı şarkının sözü müziği ve düzenlemesi de kendisine ait. Şarkı sözlerinin yaşadığı gerçek bir aşkın hikayesi olduğunu söylüyor.  Şarkının sözlerini 2013 te yarısını, diğer yarısı ise 2018  yılında yazarak tamamladığını söyledi. Yarım kalan bir aşk hikayesini anlatan harika slow bir şarkı oldu. Şarkının klibini çocukluk arkadaşı olan klip yönetmeni İlker Özkap çekti. Uzun bir aradan sonra büyük bir tecrübeyle müzik piyasasına geri döndüğünü ifade eden Mustafa Sezgin, müzik camiasında bende varım diyor.

 

Müzik camiasında artık sanatçılar canlı şarkı söylemiyor. bazıları ise söyleyemediği için sahnede sürekli playback yaparak söylüyormuş gibi davranıyor. buna rağmen iyi paralar kazanıyor İşlere orkestrasız gidiyor bu durumda müzisyenler için  büyük bir sıkıntıya sebep olmakta. Onlarında işsiz kalmasına sebep oluyor halbuki canlı performanslar her zaman çok daha güzel eğlenceli ve keyiflidir. Birde şarkı söylemeyi bilmeyen ama şarkıcıymış gibi davranan sosyal medya fenomenleri var buda hiç hoş ve doğru bir durum değil asıl sanatçılara büyük bir haksızlık yapılmaktadır.  Halkın buna prim vermemesi gerçek sesleri ve sanatçıları desteklemesi gerektiğini düşünüyorum aksi takdirde müzik yapma olanağı kalmaz çünkü yapılan işin dünyanın en pahalı işlerinden birisi olduğunu ifade ediyor.

Tvlerde müzik eğlence programlarının az olması olan programlarında sadece belli başlı sanatçıları konuk aldığını o programların yapımcılarının aynı firmalar olması sebebiyle aynı sanatçıların benzer ve aynı programlarda sürekli boy göstermeleri  anlamsız ve diğer sanatçılara haksızlık olur diyor. Sanki  ülkede başka sanatçı yokmuş gibi yeni yeteneklere fırsat tanınmaması sonucu sosyal medyalarda büyük bir müzik kirliliğine sebep oluyor buda müzik camiasının gittikçe kalitesiz müzik üretmesine ve asıl sanatçıların yok olmasına sebep oluyor. Herkes sosyal medyalarda kendini gösterme eğiliminde olduğu için iyi kötü kaliteli kalitesiz çok fazla seçenek var hatta bu sebeple bazı isimli sanatçılarında belli başlı fenomenlerin maskarası olması inanılmaz utanç verici bir durumdur.