Osman Dursun Bağcılar'da Ak Parti'den Meclis üyesi aday adayı oldu

AHA İSTANBUL - Malatya Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun Bağcılar Belediyesi meclis üyeliği adaylığı için resmi müracaatını yaptı.

31 Mart yerel yönetim seçimlerine günler kala Malatya aday adayları'nı çıkartmaya başladı. Bağcılar Belediyesi meclis üyeliği için Malatya Pütürge Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Osman Dursun da resmi müracaatını yaptı. 1989 yılından bu yana Bağcılar'da ikamet eden Bağcılar'ın tarihinde yer alan Resmi müracaatını Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz'e sunan meclis üyesi aday adayı Osman Dursun'un bu özel anında Malatya'nın değerleri bir an olsun  onu yalnız bırakmadı. Bağcılar AK Parti ilçe binasında gerçekleşen müracaat merasiminde meclis üyesi aday adayı Osman Dursun'un bu özel anında, Pütürge Federasyonu kurucu başkanı Cihan Akköse, Battalgazi dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay, Darende dernekler Federasyon Başkanı Hulusi Eser, Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk, Malatya Konfederasyonu başkan yardımcısı Aziz Damar ile ismini sayamadığımız çok sayıda dernek başkanı ve yöneticileri yerlerini aldılar.  

Başkan Osman Dursun müracaat sonrası yaptığı açıklamada sivil toplum kuruluşlarında görev yaparken üstlendiği çalışmaları dile getirdi.  Hayalini kurduğu 3 projenin ikisini başardığını 3. projeninde çok kısa bir zamanda hayata geçireleceğinin müjdesini de verdi.  Başkan Osman Dursun hayali olan Mergi Mazın Mesire alanı projesi ile Kubbe Dağı mescidinin yapımını gerçekleştirdiklerini aktardı..  Başkanlıkları döneminde Futbol turnuvalarıyla 25 takımla 6 bine yakın taraftarları buluşturduklarını, Futbol turnuvasını ve sünnet şölenlerini İstanbul nezdinde Pütürge'ye de taşıyarak ilke imza attıklarını, 220 bin Pütürgelilerle temas halinde olduklarını bunun yanı sıra Malatya nın her kesimine hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. Asrın afetinde 8 tır yardımını bölgeye gönderdiklerini dile getiren Başkan Osman Dursun " Malatya seçkin insanların yaşadığı yerdir. Yola gidenlerin arasında eğer bir Malatyalı varsa ne aç bırakır, nede yolda bırakır "dedi. Siyasi geçmişinden de bahseden Meclis üyesi aday adayı Başkan Osman Dursun, kendisinin Ak Parti teşkilatında 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 2019 yerel yönetim seçimlerinde Malatyalılar nezdinde aktif görev yaptığını sözlerine ekledi.

 

Osman Dursun Kimdir?

1975 Malatya Pütürge doğumlu olup eğitimini Malatyada tamamladı. 1989 yılında İstanbul'a gelerek ticarete atıldı. Yönetim kurulu başkanlığını yapmakta olduğu kendi işletmesi olan Dursun Kumaş hazır giyim sektöründe hizmet vermekte. 2002 yılında kurulan Pütürge Çevre Köyleri derneği kurucu üyeliğiyle başlayan sivil toplum kuruluş çalışmalarında başkan yardımcılığı, Alkas Kurucak köyü derneği kurucularından olup 2015 yılında Pütürge Çevre Köyleri derneği başkanlığı, 2017 Pütürge Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeliği,  2019 yılından bugüne kadar da Pürdef Pütürge Dernekler Federasyonu Genel başkanlık görevini yürütmekte olup  Yeni Malatyaspor kulübü delegesidir. Başkan Osman Dursun evli 4 çocuk 1 torun sahibidir.