Hüsükuşağı Derneği 2023 Kerbela şehitlerini anma, kurbanı ve aşure lokma etkinliğini gerçeklestirdi

AHA İSTANBUL - Kerbela Şehitleri Malatya Pütürge Hüsükuşağı Derneği'nin organizasyonuyla Küçükçekmece Garipdede türbesinde gerçekleşen özel etkinlike bir kez daha yad edildi

Merkezi Küçükçekmece'de bulunan başkanlığını Yusuf Usul'ün yaptığı Malatya Pütürge Hüsükuşağı Derneği geleneksel hale getirdiği Muharrem ayı Bereket sofrasını bir kez daha kurdu. Küçükçekmece Garipdede türbesinde yapılan etkinliğe çok sayıda davetli katılım sağlarken  gönülden gönüle bir kez daha köprüler kuruldu. Hüsükuşağı Derneği 2023 Kerbela şehitlerini anma Hüsükuşağı Kurbanı ve Aşure lokma etkinliği  Garipdede Cemevi bahçesi açık alanında deyişler,  semahlar, dualarla binlerce Hüsükuşaklı ve konukların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında  İstanbul Miletvekili Celal Fırat, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar CHP İlçe Başkanı Erdal Nas, İstanbul Ayakkabıcılar odası Başkanı Mehmet Karaman, Küçükçekmece CHP eski ilçe başkanı Turgay Özcan, Pütürge Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Şenel, Malatya Konfederasyonu Genel Sekreteri Yusuf Girgin, Mastöb ve Pütürge Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Ramazan Paşahan, Arapgir Dernekler Federasyonu Başkanı Turgay Akşahin, Mastöb başkan yardımcısı ve Hekimhan Dernekler Federasyon Başkanı Remzi Keleş, Küçükçekmece belediye meclis üyeleri Emre Alageyik, Yüksel Mercan, İstanbul Malatya Avrupa yakası dernekler federasyonu Başkan yardımcılarından Malatya duranlar dernek başkanı Şemsettin Yavuz,  Darende Ağılbaşı Dernek başkanı İsmail Canyurt,  Arapgir Taşdelen Dernek başkanı Yusuf Özdemir,  Dünya basın mensupları derneği başkanı Muzafer Tunç Pütürge federasyonu başkan vekili ve Nohutlu dernek başkanı Devriş Timurtaş, Pütürge Tekederesi Dernek Başkanı Aziz Orhan, Mastöb başkan yardımcısı ve Arapgir Yeşilyayla Dernek Başkanı  Fikret Metin, Darende Akçadağ Malatya Derneği Başkanvekili Vahap Öksüz, Arguvan Sipahi Uşağı Köyü Dernek Başkanı Mehmet Kocdağ, Kanarya Mahallesi Muhtari  Rüstem Güneş, Cennet Mahallesi Muhtarı Özdemir Sevinç, Küçükçekmece Belediye Başkanı eski danışmanı Galip Özcan, Yazıhan Fethiye Derneği yönetimi, Hekimhan Saz Derneği yönetimi, Kozluk Derneği yönetimi,  Çasiad yönetimi Ali Türkeş,Hüseyin Dolaş ile ismini sayamadığımız çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler ve çok sayıda katılımcı özel günde yerlerini aldılar.

Günün önemi ve anlamı ile ilgili açılış  konuşmasını İstanbul Malatya Avrupa  yakası dernekler federasyonu Genel başkanı ve Hüsükuşağı Dernek Başkanı Yusuf Usul yaptı. Başkan Yusuf Usul yaptığı konuşmada " Değerli Milletvekilimiz belediye başkanımız meclis üyeleri oda başkanları federasyon başkanlar dernek ve vakıf başkanlarım muhtarlarımız değerli konuklar değerli Hüsükuşağlılar Hepinizi Kerbela şehitleri ve Şah Hüseyinin duruşuyla selamlıyorum. Değerli canlar, Kerbela denince haksızlık karşısında yezide baş eğmeyen insanlık onurunu ve değerlerini savunan 
Şah Hüseyin gelir. " Onursuz bir şekilde yüz gün yaşayacağıma izetli bir şekilde bir gün yaşarım" diyerek yezide biat etmeyen Şahadete  yürüyen Şah Hüseyin 1400 yıl daha geçsede insanlık vijdanı hiç bir zaman unutmayacaktır" dedi. Başkanı Yusuf Usul konuşmasının devamında özel günün anlamınıda konuklara aktarırken "Değerli konuklar, Biz Alevilerde Muharrem orucunu 12 gün boyunca Ehlihbeytin yası matemi olarak tutuyoruz. Tüm canlarımızın tuttuğu oruçları yası matem ve ibadetlerinizi lokmalarınızı Hak kabul eylesin. Yol erkanımız Hakikat ve hakaniyettir. Allah bizi devamlı hak diyenlerden Ehlibeyt Şah Hüseyin diyenlerden eylesin. Aşure lokması inanç ateşiyle pişen birlik beraberlik dostluğun hoşgürü lokmasıdır. Tekrar Şah Hüseyinin Duruşuyla hepinizi selamlıyorum" dedi. Daha sonra Günün anlam ve önemi le ilgili Dedeler, Küçükçekmece belediye başkanı Kemal Çebi ve İstanbul Miletvekili birer konuşmalar yaptılar. Hüsükuşağı dernek yönetiminin elleriyele hazırladıkları Lokmalara ve aşureler katılımcılara ikram edildi.

İstanbul Malatya Avrupa Yakası Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve Pürütge Hüsükuşağı Dernek Başkanı Yusuf Usul program kapanış konuşmasında katılımcılara birkez daha teşekkür ederken "Hüsükuşağı dedelerimizden Hüseyin  Doğan Dedemize, Hüsükuşağlı Sanatçı zakirlerimiz Aydın Aydın,Abdullah Aslan, Şahin Fırat, Mehmetcan Şimşek; Hüsükuşağı semah topluluğumuza sunum yapan Hüsükuşağlı Gençlerimizden Ece Turguta davet Sunay Yaylagül'e  lokmaları pişiren aşçı Hüsükuşağı kadın kollarımıza Garipdede yönetimine Küçükçekmece Belediyemize, emek veren dernek yönetim kurulumuza, yoğun katılımda bulunan tüm konuklara Yüzyıllardır Özünü kültürünü kaybetmeyen tüm Hüsükuşağı halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.