Pütürge Tarihi Kervan yolunda, Kubbe Dağı Mescidi dualarla açıldı

AHA MALATYA - Pütürge'nin 1930 metre rakım yüksekliğindeki Kubbedağı tarihi Osmanlı kervan yoluna yakışan oldu, Kubbedağı Mescidi yapıldı.

Pütürge'nin  tarihininin stratejik noktalarından olan 1930 metre rakımında bulunan  Kervan yolu olarak da bilinen Kubbe Dağı'nda Pütürge Dernekler Federasyonunun organizasyonuyla Başakşehir Belediye Başkanlığı'nın katkıları ile Arıkboğa ailesinin arsasını tahsis ettiği Kubbe Dağı Mescidi dualarla açıldı. Doğanyol yol ayrımı ve Adıyaman Nemrut yol ayrımı olarak da bilinen stratejik noktaya sahip Kubbe Dağında açılan Kubbe Dağı Mescidi kış günlerinde yoğun kar yağışı sonrası ulaşımın kesilmesi ile yolda kalan vatandaşların sığınma noktası da olacak.  Cuma namazı sonrası düzenlenen törenle ibadete açılan Kubbe Dağı Mescidinin açılış programına çok özel konuklar katıldı. Düzenlenen açılış programını durumunu radyo TV program yapımcısı Ali Biricik yaparken ev sahipliğini Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun ve yönetim kurulu yaptı. Açılış programına Pütürge Kaymakamı Özgü Özen, Başakşehir belediye başkanı Yasin Kartoğlu, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, AK Parti Pütürge İlçe Başkanı Bülent Karayılan, Rıka köyü dernek Başkanı Hasan Arıkboğa, Tatlıcak Dernek Başkanı Zeki Keklik, Pütürge Muhtarlar derneği başkanı Ahmet Aslan ve çok sayıda ismini sayamadınız sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bölge köylüleri katıldı. Dualarla açılan Kubbe Dağı Mescidi erkek ve kadınlar için  ayrı alanlara sahip olurken bulunduğu noktada sosyal tesisin olmasıyla da ayrı bir stratejik nokta ya sahip özel bir alan. 
Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun açılış sonrası yayınladığı teşekkür mesajında "Başakşehir belediye başkanı sayın Yasin Kartoğlu başkanımızın katkıları ve federasyonumuzun işbirliği ile Kubbe Dağı Mescidi’ni cuma namazına müteakip açtık, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Açılışa katılan sayın Yasin Kartoğlu, sayın kaymakamımız Özgü Özen, Yeşilyurt belediye başkanı Sayın Mehmet Çınar, Doğanyol belediye başkanı sayın Hakan Bay Pütürge belediye başkanımız sayın Mikail Sülük, Ak Parti ilçe başkanı sayın Bülent Karayılan, Pütürge muhtarlar derneği başkanı sayın Ahmet Aslan bölge köylerden gelen çok değerli köy muhtarları ve köylülerimize ayrı ayrı teşekkür eder emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.