Vali İdris Akbıyık İlkokulu ve Orta Okuluna Battalgazi Torunlarından Kütüphane hediye edildi

AHA İSTANBUL - Battalgazi Torunları insan hayatına dokunmak üzere bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçiriyor. Hakkari'ye Kütüphane kuruyor.

Hakkari’de görev yapan; samimiyeti ve hizmetleri ile bölge halkının sevgisini kazanan Malatyalı hemşehrimiz Vali İdris AKBIYIK adına Hakkari’de bir ilkokul ve ortaokul inşa edildi. Merkezi İstanbul’da bulunan Battalgazi Derneği üyeleri Hakkari’de inşa edilen Vali İdris AKBIYIK İlkokulu ve Ortaokulu’nun kütüphanesinin yapımını üstlendi.Hakkari Vali İdris AKBIYIK İlkokulu ve Ortaokulu Battalgazi Derneği Kütüphanesi’nin 10 Haziran 2022 Cuma günü açılışı gerçekleştirilecek. İrfan Kopurur Battalgazi Detne Bsk: Battalgazi Derneği’ni temsilen 8 Haziran 2022 Çarşamba günü Başkan Vekili Ahmet TİMURTAŞ ile Yönetim Kurulu Üyeleri Zahit BAKAL ve Remzi ŞEKER İstanbul’dan yola çıktılar.
 İrfan Kopurur Battalgazi Dernek Bşk: Hakkari Vali İdris AKBIYIK İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine umut ışığı olmak üzere yola çıkan Battalgazi Torunları binlerce yanlarında binlerce de kitap götürüyorlar. İrfan Kopurur Battalgazi Detne Bsk: Battalgazi Torunları’nın açılış öncesi ilk durağı Malatya olacak.
İrfan Kopurur Battalgazi Detne Bsk: Battalgazi Torunları Malatya’da ilk olarak; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, Battalgazi Belediye Başkanı Osman GÜDER’i ziyaret edecekler. İrfan Kopurur Battalgazi Detne Bsk: Battalgazi Torunları son olarak; Esenler Kaymakamlığı yaptığı dönemde kurumsal işbirliği yaptıkları, yeni Malatya Valisi Hulusi ŞAHİN’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunacaklar.
İrfan Kopurur Battalgazi Detne Bsk: Ziyaretlerin ardından Battalgazi Derneği Malatya Temsilciliği üyeleri ile birlikte temsili bir heyet ile Hakkari’ye geçiş yapacak olan Battalgazi Torunları Vali İdris AKBIYIK ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal GÜR’ün katılımları ile Battalgazi Derneği Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirecekler.
İrfan Kopurur Battalgazi Detne Bsk: Her platformda Malatya ve Malatyalıların imajını güçlendiren, Malatyalılar Günü’nün marka tescilini gerçekleştiren ve tüm Malatyalı hemşehrilerimize hediye eden Battalgazi Torunları; yakın zamanda çok ses getirecek yeni projelerin hazırlıklarına da aralıksız devam ediyorlar. İrfan Köpürür Battalgazi Derne Bsk: Battalgazi Derneği Kurucu Başkanı İrfan KÖPÜRÜR “yakın gelecekte temelini 2017’de attığımız bir kültür mirası projemizin de temellerini atacağız. Sadece Malatyalılara değil, tüm Türkiye ve Türki Cumhuriyetleri de ilgilendiren bir proje olacak” dedi.
İrfan Kopurur Battalgazi Detne Bsk: Hakkari Vali İdris AKBIYIK İlkokulu ve Ortaokulu Battalgazi Derneği Kütüphanesi’nin bir ilk olduğunu belirten KÖPÜRÜR “bu projenin Malatya İlçeleri ve imkan dahilinde tüm Anadolu illerinde hayata geçirilmesini hedefliyor ve gayret ediyoruz” dedi.