Malatya'nın mağdur esnafları, İstanbul Yenikapı Malatya günlerine taşınacak

AHA İSTANBUL - MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş İBB 'den Yenikapı Malatya Günleri organizasyonuna talip olduklarını açıkladı. Malatya Federasyonları yapılacak İstanbul Yenikapı etkinliklerini masaya yatırdı. Malatyadaki mağdur esnaflar için taşın altına elini koydular.

 Malatya'nın değerleri yapılacak Yenikapı Malatya günleri etkinliklerinde Malatya'nın esnaflarını İstanbul'a taşıyacak. MADEF Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş'un davetlisi olarak Sultangazi'de bir araya gelen Malatya'nın Federasyon ve dernek başkanları yapılacak olan Yenikapı Malatya günlerini masaya yatırarak deprem sonrası mağdur olan esnafları İstanbul'a etkinliğe taşıyamak için çalışma başlattılar. 

Yapılan toplantıya Darende dernekler Federasyonu Başkanı Hulusi Eser, İstanbul Avrupa Yakası Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yusuf Usul, Pütürge dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, Yeşilyurt dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, , Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay, Doğanyol dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk ile ismini sayamadığımız çok sayıda demek temsilcileri özel davette yerlerini aldılar.

Yapılan toplantıyı değerlendiren Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş yaptığı açıklamada " 6 Şubat'ta yaşanan Asrın felaketinde Türkiyemiz yasa boğuldu. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Felaket sonrasında  Malatya'da yaşayan esnaflarımız deprem sonrasında çok büyük mağduriyet yaşıyorlar. Malatya Valiliğimizin öncülüğünde ve belirleyeceği  depremde iş yerleri yıkılan ve zarar gören 100 esnafımıza ücretsiz stantların tahsis edileceği Malatya’da ürünlerini getirmeleri için kamyon tutularak destek verilecek. İstanbul’da bulunan tüm Stk ve İstanbullu hemşerilerimizin desteği ile Malatyalı esnaflarımıza destek olmak istiyoruz. İstanbul büyükşehir belediyesi Yenikapı etkinlik alanını bize tahsis ederse (Madef) Malatya Dernekler Federasyonu olarak öncülük yaparak tüm Stk larımızla birlikte programı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu asrın  felaketi yaralarını birlik beraberliğimizle elele vererek saracağız" dedi.