YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2022

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tarihinin yaklaşması ile beraber YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı ne zaman açıklanacak soruları gündeme geldi.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tarihinin yaklaşması ile beraber YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı ne zaman açıklanacak soruları gündeme geldi.
Bu yıl 3 milyon 243 bin 409 kişi YKS’ye başvurdu. Tüm yıllar içinde en çok sınav başvurusu 2022 yılında yapıldı. 2022 YKS ile başlayan bir değişiklikle baraj puan kaldırıldı. Aynı zamanda TYT için adaylara verilen süre 135 dakikadan 165 dakikaya yükseltildi. Öğrenciler tüm yıl YKS’ye hazırlandı. YKS hazırlığının sonuçlarını görme zamanı ise yaklaştı. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı yazımızda.

YKS Ne Zaman?

2022 YKS’nin 1. oturumu olan TYT 18 Haziran 2022 Cumartesi günü 10.15’te yapılacak.
2. oturum olan AYT ise 19 Haziran 2022 Pazar günü 10.15’te yapılacak.
Yabancı dil öğrencilerinin gireceği son oturum ise yine 19 Haziran 15.45’te yapılacak.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM sınav kılavuzuna göre 2022 üniversite sınavı sonuçları 20 Temmuz 2022’de açıklanacak. YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusunun cevabı ise bilinmemektedir. 2021 YKS ve 2020 YKS sabah 8.00 ve 7.00’da açıklandı. 2019 YKS sonuçları ise gece 01.15’te açıklandı. Bu sebeple YKS sonuçları açıklanma günü bilinirken saati belirsizdir. Öğrenciler YKS sonuçlarına ÖSYM Ais sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.

YKS Sonuçları Nasıl Hesaplanır?

Yükseköğretim kurumları geçiş sınavı 2 oturumdan oluşur. Bunlardan ilki TYT ikincisi ise AYT’dir. Yabancı dil alanından tercih yapacak öğrenciler ayrıca Yabancı Dil Testi sınavına girecektir.
YKS sonuçları hesaplanırken TYT puanının %40’ı, AYT puanının ise %60’ı alınır. Testlerin puanı hesaplanırken öğrencilerin yanlış sayısının ¼’ü ham puanlarından çıkarılır. Ayrıca testlere dair standart sapma öğrencilerin puanına yansıtılır. Okul başarı puanının (OBP) eklenmediği puan ham puan türüdür. Öğrencilerin yerleşme puanları OBP eklenerek bulunur. Tercihler yerleşme puanı ile yapılır. Her öğrencinin okul başarı puanın 500 puanlık sistem üzerindeki karşılığı öğrencinin ham puanını eklenir. Önceki yıl bir üniversiteye tercih hakkı kazanıp tekrar sınava giren öğrencilerin yerleşme puanına okul puanı %50 etki eder.

YKS Sonuçlarını Beklerken…

YKS öğrencilerin tüm yıl çalıştıkları bir sınav. Bu sebeple sonuçlar bu yıl da  merakla beklenecek.Okulların ve bölümlerin puanları yıllara göre değişse de sıralamalar puanlara göre sabit kalır. Sınav sonuçlarını beklerken öğrenciler YKS puan hesaplama motorları ile puanlarını hesaplayabilirler. Aldıkları puanı önceki yılların taban puanları ile kıyaslayarak sınav sonuçlarına dair tahmin yürütebilirler.

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları tercih dönemi bekliyor. YKS tercih tarihleri ÖSYM sınav kılavuzunda yayınlanmıyor. Ancak önceki yıllar incelendiğinde sonuçların açıklama tarihinden itibaren 1 ile 2 hafta arasında tercih döneminin başladığı görülüyor. Bu sebeple 2022 YKS tercih tarihinin Ağustos başında olması bekleniyor. YKS tercihlerinin önceki yıllar gibi bu yıl da yaklaşık iki hafta sürmesi bekleniyor.

YKS Son Dönem Hazırlıkları Nasıl Yapılmalı

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sizlerle paylaştık. Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu kadar nasıl çalışılmalı sorusu da önemli. Son dönem öğrencilerin çıkmış sorular, son tekrarlar ve eksikler odaklanması gerekli. Öğrencilerin son dönemde netlerini yapamadıkları konulara verdikleri ağırlık arttıracaktır.
Özellikle yapılamayan sorulara önem verilmeli. Son dönemde zamanı yönetmek de oldukça önemli. Öğrenciler zamanını iyi kullandığından emin olmalı ve doğru yöntemleri seçmeli. Öğrenciler yapılamayan soruların çözümlerine hızlıca erişebilmek için soru çözüm uygulamaları kullanılabilir. Kalan vakti en etkili şekilde kullanmak için Kunduz soru çözüm uygulamasını incelenebilir. Kunduz eğitmenleri 15 dakika içerisinde açıklaması çözümleri sizinle paylaşır. Çözümle ilgili aklınıza takılan konularda ise eğitmenle görüşüp detayları öğrenebilirsiniz.